Preskocit navigáciu

Tretia fáza certifikačného cvičenia Strong Cohesion 2024 začala


Tretia fáza certifikačného cvičenia Strong Cohesion 2024 začala

Po sérií štábnych nácvikov, mesiacoch výcviku a koordinačných konferenciách sa blížime k vyvrcholeniu certifikačného cvičenia Strong Cohesion 2024 v Centre výcviku Lešť.
20. apríla 2024 sa v priestore Dlhých dolných dielov začala zvážať technika z dôvodu nástupu k začatiu certifikačného cvičenia. Zúčastňujú sa ho jednotky z Českej republiky, Nemecka, Slovinska, Španielska, USA a Slovenska s takmer 1500 vojakmi a do 400 kusov vojenskej techniky. Zámerom cvičenia je precvičiť Mnohonárodný prápor Slovenska v plánovaní a riadení širokého spektra taktických aktivít pri zabezpečení kolektívnej obrany hraníc podľa článku 5 Severoatlantickej zmluvy. Vo svojom vystúpení veliteľ 2. mechanizovanej brigády, ktorý je zároveň riadiacim cvičenia zdôraznil: „ Toto cvičenie nie je len testom našej sily a pripravenosti; je svedectvom nášho záväzku brániť naše národy, naše hodnoty a náš spôsob života“.


Tretia fáza certifikačného cvičenia Strong Cohesion 2024 začalaTretia fáza certifikačného cvičenia Strong Cohesion 2024 začalaTretia fáza certifikačného cvičenia Strong Cohesion 2024 začala

Autor: npor. Andrea Jančoková , Foto: npor. Andrea Jančoková - Dátum: 21.04.2024
Čítanosť: 944
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share